8623 Balatonföldvár, Báthori István u. 40.

30máj
Nem kell Franciaországig utaznod, hogy végtelen levendulamezőket láss! Kőröshegyen fantasztikusan hosszú időn keresztül és elképesztően nagy területen terem az illatos levendula! Levendulaszüret Kőröshegyen 2021. június 12-től augusztus 22-ig! Lilába borul a Kőröshegyi Levendulás! Ezt látni kell élőben is!
 
???? Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj vár két hónapon keresztül Kőröshegyen! ????
A gazdaság mindössze 2,5 kilométerre található a Balatontól! (Balatonföldvár~2,5 km, Szántód rév~6 km, Siófok~25 km, Budapest~125 km)
A gazdaság 2021. június 12. és augusztus 22. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható!
Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű arató táskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálunk. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet nálunk, aki kísérőként érkezik.
Szeretnénk Veletek megosztani néhány HASZNOS TUDNIVALÓT!
???? Szüret időpontja: 2021. június 12-től augusztus 22-ig minden nap 09.00-17.00 óra között
???? Mikor mi virágzik?
Francia Levendula: június elejétől július elejéig
Angol levendula: július elejétől augusztus közepéig
Ezek hozzávetőleges időpontok, melyek függnek az időjárási viszonyoktól!
???? Szabadtéri gazdaságunkban minden feltételt biztosítunk a lehető legbiztonságosabb vásárláshoz: maszk; kézfertőtlenítő, kézmosópont; hatalmas nyitott terület, ahol gyerekjáték a távolságtartás!
???? Két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről! Hozzatok kalapot, hideg innivalót és naptejet, főleg, ha gyerekekkel érkeztek! A sorok között fontos a megfelelő napvédelem!☀️????????
???? Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a gazdaság többi részén sétálni, a Balatonban gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet!???? Ne felejtsetek megjelölni bennünket!
???? Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása – tépése a bokrok sérüléséhez vezet! Metszőolló kölcsönözhető letéti díjért (mely visszajár) vagy akár haza is vihető nagyon kedvezményes áron.
???? Kutyusok a sorokon kívül pórázon sétálhatnak és árnyékos pihenőt is kialakítottunk részükre, ahol friss vízzel várjuk Őket!???? A levendulasorok közé azért se vigyetek kutyát, mert ott nincs árnyék és akár rosszul is lehetnek a hőségben!
???? A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 1-2 fajta kötözőt AJÁNDÉKBA adunk, de ha különlegesebbre vágytok, több mint húszféle csipkéből, madzagból és szalagból válogathattok! ????
???? Nap közben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhettek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, zárás után lesz rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére is foglalható időpont! Idén újdonságként van saját fotósa is a Gazdaságnak, időpont hozzé is foglalható!????
???? Levendulát a helyszínen vásárolt arató táskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 1500 forinttól kezdődik! Arató táska vásárlása esetén NEM kell látogatói jegyet váltani!
???? Az arató táskába minimum 25 cm szárú levendulát lehet szedni! Csak virág, vagy morzsolt levendula aratásának lehetőségeiről kérjük érdeklődjetek a helyszínen! ????
???? Aki nem szeretne levendulát szedni, az “Látogatói jegy” megváltása mellett léphet be a gazdaságba! Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!
???? Palántavásárral és 100%-ban helyi, kőröshegyi levendulából készült kézműves termékekkel is készülünk a virágok mellett!
???? Szerencsére a kedves, szorgos méhek nagyon szeretik a levendulát, reméljük ezáltal hozzájárulunk fennmaradásukhoz mi is! Teljes mértékben fel vagyunk készülve a sürgősségi ellátásra csípés esetén, azonban ha allergiás vagy a méhcsípésre, kérjük készülj fel Te is!
???? A gazdaság kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik!
???? Megígérjük, hogy nálunk mindenki azon fog dolgozni, hogy csodás perceket töltsetek el a Balaton mellett és minél több virággal és élménnyel térjetek haza! Köszönjük a türelmeteket, igyekszünk meghálálni! ????

???? Megközelítés:
A gazdaság rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat. Ugyanitt vannak a több száz férőhelyes óriási parkolóink, kérjük ezeket használjátok, a Dózsa György út mellett és a környező utcákban kérjük ne parkoljatok!
A menetrend szerinti buszjáratok közvetlenül a bekötőút bejáratánál található buszmegállóban állnak meg, 5 perc sétaútra a kaputól! Kerékpártároló is van! ????
Waze link az utazástervezéshez: www.bit.ly/KoroshegyiLevendulas
Szeretettel várunk Benneteket, hamarosan találkozunk! ????????
 
 

Write a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Megközelítés

Címünk

8623 Balatonföldvár
Báthori István u. 40.

Kövess minket

Facebook

© 2022 Minden jog fenntartva. PSZ Hotel Beach Földvár

Scroll to top

Get 30% off your first purchase

X